Docente harp Dafne Paris

Harples in Purmerend bij Dafne

Dafne Paris is een Nederlands-Italiaanse harpiste gevestigd in Amsterdam.

Na haar harp studie in Italië, werd ze toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam waar ze afstudeerde onder leiding van Erika Waardenburg en Gwyneth Wentink en waar zij zich momenteel specialiseert in hedendaags repertoire.

Dafne werkt regelmatig aan interdisciplinaire projecten en is gepassioneerd om het verkennen van de verschillende mogelijkheden en sonoriteiten van de harp en het veelzijdig en innovatief gebruik van haar instrument.

Ze combineert het traditionele harp repertoire met muziektheater optredens, live elektronica en beeldende kunst. Als actief solist en als lid van verschillende ensembles heeft zij opgetreden in het Concertgebouw in Amsterdam, het Muziekgebouw aan ’t IJ, het Auditorium Parco della Musica in Rome, in de Vaticaanse Tuinen en op het Ravello Festival.

Ze werkte samen met verschillende internationale orkesten en ensembles uit Duitsland, Rusland, Nederland en Italië.

Ze trad op tijdens het 66e Internationale Festival van Hedendaagse Muziek La Biennale di Venezia en werd bekroond met “Best Performance”.

Tijdens de lessen kan er aan een breed repertoire gewerkt worden, dus niet alleen klassieke muziek maar ook jazz muziek, moderne muziek, volksmuziek en popmuziek.

harples open dag muziekles waterland

Harpiste Dafne Paris op Youtube: