Martine Belder

Celloles in Purmerend

Korte biografie:

Martine Belder studeerde cello en blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij respectievelijk Anner Bijlsma en Berber Sierksma. Na haar eindexamen volgde ze nog enkele jaren lessen (cello) bij Tibor de Machula.

Als lid van ESTA (European String Teachers Association) nam ze deel aan workshops strijkersmethodiek in Nederland, Engeland en Oostenrijk bij o.a. Jet van Baaren, Geza en Csaba Szilvay, Sheila Nelson, Irene Roll, Phyllis Young en Christopher Bunting.

Als uitvoerend musicus maakte Martine deel uit van ensemble “Sine Nomine”, een bont gezelschap instrumentalisten en zangers dat eind jaren 70 en begin jaren 80 van de vorige eeuw concerten gaf in Noord Holland met een repertoire van originele composities en arrangementen van Renaissance  tot 20e eeuw. In ad hoc ensembles speelde ze koorbegeleidingen (o.a. werken van Monteverdi en Cantates en Passionen van Bach). Met het “Zaans Blazersensemble” voerde ze stukken uit voor strijkers en blazers van o.a. Brahms, Moessorgsky en Schonberg. Al vanaf haar studietijd speelt Martine met heel veel plezier kamermuziek met medestudenten en later met collega-muziekschooldocenten in allerlei combinaties: strijkkwartet en -trio, pianotrio en blokfluitkwartet.

Tussen 1977 en 2015 was zij als docent cello, blokfluit en samenspel verbonden aan verschillende muziekscholen in Noord Holland (Waterland, Heemskerk, Heiloo en Beverwijk). Vanaf 2014 geeft zij les bij de Nieuwe Muziekschool Uitgeest en bij docentencollectief Muziekles-Waterland.

E-mail: martinebelder@gmail.com

Telefoon: 06 411 26 489

Martine kan niet verder uitbreiden, omdat zij binnenkort met pensioen gaat. Martine zoekt naar een Conservatorium afgestudeerde en enthousiaste nieuw cellodocent om de cellolessen over te nemen. 

Wij zoeken dus enthousiaste collega’s die het leuk vinden om les te geven aan jong en oud, beginnende en gevorderde leerlingen. Ben je een gediplomeerde muziekdocent en heb je interesse om je aan te sluiten bij ons muziekcollectief? Klik dan hier  voor meer informatie.