Remmert Tromp

Saxofoonles

korte biografie:

Ik ben Remmert Tromp en studeerde  af aan het Conservatorium in Alkmaar.

Mijn instrumenten zijn alle saxen, klarinet, toetsen, basgitaar en drums.

Ik heb  veel ervaring met individueel en  groepsles,  ensembles leiden en band coaching aan verschillende muziekscholen (Almere, Purmerend , Heiloo) en basisscholen ( Purmerend en Wormer).

In diverse coverbands,  bigbands en jazzformaties speelde ik alt, sopraan en tenorsaxofoon.

Nu speel ik in jazzkwartet Jazztag en  de Amsterdamse  11 mans formatie Soulgang.

Info lessen:

De Saxofoon is een geweldig blaasinstrument.  Je kunt er alle stijlen op spelen en  je kunt er je eigen sound op maken.  Wollig, scherp, klassiek, jazzy, scheurend,  ik kan het je allemaal leren.

Ik heb  jarenlange leservaring  en geef les in jazz, pop, klassiek en alles wat er tussen zit. 

Mijn leerlingen variëren in leeftijd van 8 tot 80 jaar.

Ik laat in de les alle stijlen aan bod komen, zodat de leerling uiteindelijk verantwoord een eigen voorkeur kan ontwikkelen. 

Er is keuze uit leuke methoden met en zonder CD en ik begeleid  veel op piano/ keyboard ( ook de nieuwste hits).

Improvisatie:

Al in het eerste leerjaar kun je beginnen met eenvoudige improvisaties en je uiteindelijk bekwamen in akkoordsymbolen lezen.  Veel improvisatie methodes gaan veel te snel en worden al gauw te ingewikkeld voor een leerling waardoor hij/zij al snel afhaakt. In mijn lessen is er sprake van een rustige opbouw , waardoor je al snel zelfvertrouwen en durf ( 50 % van de improvisatiekunst is durf) opbouwt . Bij het thuis improviseren kan de leerling gebruik maken van een meespeel CD of computerprogramma’s als   I Real Pro (Apple) .

Na de basismethoden gaat een leerling 1 of meerdere voorkeurstijlen kiezen, dat kan ook klassiek saxofoon  zijn.  

Meet Jazz#Tag
In september 2020, midden in de Coronapandemie mocht fusion band Jazz#Tag optreden in Theater Het Pakhuis in Hoorn. Voor een klein publiek in de zaal uiteraard, maar ook voor een groter publiek dat via een livestream meekeek. Zie hier een korte compilatie van dat optreden.
Het is vanaf nu mogelijk om al op 6 jarige leeftijd met saxofoon spelen te beginnen. De gewone saxofoon is voor jonge kinderen een zwaar instrument en ook het blazen vergt heel wat kracht. Daarom was de begin leeftijd 8/ 9 jaar. Nu is er een kunststof saxofoon op de markt gekomen die licht van gewicht, makkelijk te blazen en heel compact is, de Nuvo J sax. Dit saxofoontje gebruik ik op basis scholen met leerlingen van groep 5. Het instrument is sterk, kan letterlijk tegen een stootje. Er wordt geblazen op een kunststof rietje, wat als voordeel heeft dat het lang mee gaat. Voor 100 euro is dit een ideale beginners sax. Het instrument heeft een minder groot bereik dan een gewone sax, maar dat is de eerste jaren geen probleem. Het is nu niet meer nodig op een ander/lichter instrument te beginnen als uw kind saxofoon wil spelen, op de Nuvo J sax kan elk kind meteen aan de slag. Kom het uitproberen bij Muziekles Waterland, neem contact op met Remmert Tromp, docent saxofoon : remmerttromp@live.nl

Wat de leerlingen zeggen

Twee jaar gelden, op mijn 56e ben ik begonnen met Saxofoonles! Wat ontzettend leuk is dit! Waarom?, omdat ik muziek maak, mijn eigen grenzen verleg en steeds een beetje beter het instrument leer kennen. Ik heb om de week les en daardoor voldoende tijd voor oefenen in combinatie met baan en andere hobby’s.
Martine
Saxofoon Leerling, 58 jaar