Laly Shams

Klarinetles 

Laly Shams (1995) is op acht jarige leeftijd begonnen met klarinet spelen bij Soli Deo Gloria Zaandam. Na één jaar les heeft Laly voor het eerst aan een concours meegedaan: Het Festival Muziekschool Waterland, waarbij ze de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. Verder heeft Laly meegedaan aan het Jan Pasveer Concours, Prinses Christina Concours, Selectie Nationaal Concours, Stichting Jong Muzikaal Talent Nederland, Het Nationaal Klarinet Concours en het Euro Clarinet Concours waarbij ze meerdere prijzen heeft bemachtigd. Vanaf haar tiende kreeg Laly lessen op de muziekschool Fluxus te Zaandam bij Erik van Deuren bij wie ze les heeft gehad tot dat ze was aangenomen voor de vakopleiding.
Laly heeft gestudeerd bij Céleste Zewald aan het HKU Utrechts Conservatorium waar ze de bachelor heeft gevolgd en ook afstudeerde voor de Master of Music met als eindpredicaat “Zeer Goed”.

Laly remplaçeert bij verschillende professionele symfonieorkesten zoals Philharmonie Zuidnederland en het Nederlands Philharmonisch Orkest en is zij al meerdere jaren actief als docent klarinet bij o.a. Het LeerOrkest Amsterdam, andere vergelijkbare organisaties en geeft zij individuele of groepsles aan alle leeftijden en niveau’s.

Inhoudelijk over de klarinetlessen:

De lessen die Laly verzorgt zijn niet alleen gebaseerd op de klarinet technische vaardigheden en een goede beheersing van het instrument waar veel aandacht aan wordt besteed tijdens de lessen, maar gaan gepaard met muziekgeschiedenis, muziektheorie, stijl technisch spel en muziekanalyse. Deze op het eerste gehoor hogere muzikale vaktermen komen tijdens de lessen op een hele laagdrempelige en eenvoudige manier aan bod, (zelfs te begrijpen voor de allerkleinste leerlingen) en zorgen voor een brede algehele kennis- en muzikale ontwikkeling van de leerling. Deze methode wordt dusdanig toegepast dat het een ondersteuning biedt voor de doelen en de wensen van de leerling die áltijd voorop staan!

Een uitspraak van Laly over het lesgeven: “Mijn hart gaat uit naar het lesgeven, en het belangrijkste vind ik dat mijn leerlingen altijd met veel plezier en enthousiasme muziek maken tijdens de les waarbij ze een lineaire groei ervaren, en ik zelf mijn liefde voor de muziek kan vertalen op pedagogische wijze.”

U bent altijd van harte welkom om langs te komen voor een proefles!

Contactgegevens:

lalyshams@hotmail.com

Tel: 06-24443430

*Mocht er interesse zijn om toelatingsexamen te doen op het conservatorium voor de vakopleiding, bent u hiervoor aan het goede adres bij mij

Uitspraken van leerlingen over de klarinetlessen bij Laly:

Ik vind Laly verschrikkelijk inspirerend als het gaat over het omgaan met de muziek! De diepte en de presentatie van de muziekstukken komt echt pas bij Laly op les tot leven. Ik speel geen nootjes meer maar ik maak écht muziek tegenwoordig! Heel inspirerend!"
Tor de Boer
Klarinetleerling bij Laly
Ik vind dat Laly een hele fijne en professionele aanpak heeft tijdens de les en een duidelijke en overtuigende présence"
Jitse van Ijdel
Klarinetleerling bij Laly
"Laly geeft erg evenwichtig les en ik ga elke keer naar huis met een gevoel dat ik weer nieuwe dingen geleerd heb. Heel fijn!"
Geert Eijck
Klarinetleerling bij Laly