Pianodocenten - pianoles

Nico van Zadel is geschoold als klassiek pianist, maar hij is ook altijd actief geweest in de pop- en jazzmuziek. Na zijn eindexamen aan de Muziekpedagogische Akademie in Alkmaar werd hij op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam aangenomen voor het hoofdvak Compositie.

Twaalf jaar lang was hij vaste begeleider en repetitor van kinderkoor De Kickers. In 2010 studeerde hij af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als Master Kunsteducatie.

Alberto Klein Goldewijk (afgestudeerd pianist, Sweelinck Conservatorium Amsterdam) geeft al meer dan 25 jaar pianoles aan kinderen en volwassenen, in solo, duo- of groepslesverband. Ook in Amsterdam en Haarlem geeft Alberto pianolessen.

De lessen en stijl:
Van populaire muziek, leren improviseren tot het aanleren om jezelf of anderen te begeleiden aan de piano.

 

Lisa Rietveld

Naast zang speelt Lisa Rietveld al sinds haar 13e piano en geeft dan ook met veel plezier beginners les. Haar focus ligt bij pop, dat wil zeggen dat bekende nummers vertaald worden naar piano arrangementen. Ze geeft veel les aan kinderen vanaf 7 jaar.

Pieter Grimbergen

Pieter Grimbergen heeft op 13 februari 2020 afscheid genomen van zijn pianoleerlingen en van Docentencollectief Muziekles Waterland. Het was een warm ontroerend en muzikaal afscheid. Zijn leerlingen hebben voor het laatst met de enthousiaste en gepassioneerde woorden van Pieter een pianostukken laten horen. Pieter is naast pianist ook coach en zal later dit jaar en boek uitbrengen.

“Pieter, bedankt voor alle jaren waarin je pianoles hebt gegeven aan leerlingen binnen het muziekcollectief. Leerlingen van jong tot oud heb je vol energie, bevlogenheid en met passie geïnspireerd.”
Namens het Docenten Collectief van Muziekles Waterland