Nico van Zadel - Pianoles

Korte biografie:

Nico van Zadel is geschoold als klassiek pianist, maar hij is ook altijd actief geweest in de pop- en jazzmuziek. Na zijn eindexamen aan de Muziek pedagogische Academie (hoofdvak piano) in Alkmaar werd hij op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam aangenomen voor het hoofdvak Compositie.

Als pianist heeft hij opgetreden onder andere in Moskou, Boedapest, Praag, Jihlava, Barcelona en Mannheim. Twaalf jaar lang was hij vaste begeleider en repetitor van kinderkoor De Kickers. Tegenwoordig treedt hij regelmatig op als toetsenist van de fusionband Jazz #Tag.

Nico schreef muziek voor o.a. het Scapino Ballet en diverse commercials.

Nico heeft op verschillende muziekscholen lesgegeven o.a in Leiden, Hoofddorp en bij Muziekschool Waterland. Daar was hij tot april 2019 als artistiek manager onder andere verantwoordelijk voor de onderwijsontwikkeling en voor de samenwerking met de scholen in Waterland. Daarnaast was hij coördinator van De Popfabriek.

Nico verveelt zich niet, maar wil het lesgeven niet missen. Kinderen, scholieren, volwassenen, beginners en gevorderden zijn allemaal welkom. De voorkeur, wensen en mogelijkheden van iedere leerling zijn het uitgangspunten voor de lessen. Daarnaast vindt Nico (met zijn brede kennis van muziek) het ook altijd leuk om leerlingen kennis te laten maken met muziekstijlen die leerlingen nog niet kent. Alle stijlen kunnen aan bod komen: pop, klassiek, jazz, musical, etc

De huidige docenten piano kunnen niet verder uitbreiden. Dus zoeken wij enthousiaste collega’s die het leuk vinden om les te geven aan jong en oud, beginnende en gevorderde leerlingen. Ben je een gediplomeerde muziekdocent en heb je interesse om je aan te sluiten bij ons muziekcollectief? Klik dan hier  voor meer informatie.