How to play the Triangle 24 november 2019

how to play the triangle
How to play the triangle
Workshop en concert

How to play the triangle?

24 november 2019
Concert met percussie workshop vooraf door Tatiana Koleva samen met de Youth Percussion Pool in het Bimhuis.

De triangel, underdog van het orkest, schittert in dit slagwerkconcert met nagelnieuwe composities geïnspireerd door West Side Story. ‘Tatiana Koleva bewijst: de ene ping op de triangel is echt de andere niet.'(Trouw)

Zie jij jezelf wel slagwerk spelen in een groot orkest? Laten we beginnen met de triangel. Eitje? Of toch niet? Ga de uitdaging aan met Youth Percussion Pool in een interactief concert met spectaculaire decors en visuals!

Inspiratie is de muziek en de persoonlijkheid van Leonard Bernstein, die wel raad wist met de triangel, en in het bijzonder zijn meesterwerk West Side Story. Voor dit programma met de Youth Percussion Pool heeft Tatiana Koleva vier Amerikaanse componisten uitgenodigd die al jaren in Nederland wonen. Dus van “I like to be in America” naar “Geef mij maar Amsterdam”. Haar eigen compositie Way Home past naadloos in die thematiek. De triangel is hierbij een metafoor voor de underdogsituatie van buitenlanders en kunstenaars in het algemeen. Immigratie – adaptatie – acceptatie: een duivelse driehoek, die vragen, emoties en verbazing oproept.

Met haar gepassioneerde optredens weet percussionist Tatiana Koleva als geen ander nieuw gecomponeerde muziek toegankelijk te maken voor een breed publiek. Ze wordt gezien als een van de beste solo-performers op marimba, in haar geboorteland Bulgarije en in haar huidige thuisland Nederland, maar ook internationaal. Daarbij heeft ze veel betekend voor de emancipatie van de marimba als volwaardig solo-instrument.

Datum 24 november 2019
Programma:

David Dramm – Scaffold (2019)
Vanessa Lann – I’m Migration (2019)
Ned McGowan – Cycle Games 1 (2019)
Ron Ford – Machimari (2017)
Tatiana Koleva – Way Home (2017), Triangled (2019), Snapped (2019) Leonard Bernstein – On the West Side Story, arr. Tatiana Koleva (2019)

Tatiana Koleva percussion
Youth Percussion Pool:
Edwin van der Wolf, Agata Kruszewska, Viktor Benev, Boris Boudinov, Malika Maminova, Pieter Mark Kamminga, Kalina Vladovska

 

Kaarten bestellen of meer informatie, klik hier?

 

Klik hier voor een overzicht van alle nieuws en agenda artikelen

Klik hier voor een overzicht van alle nieuws en agenda artikelen van Muziekles Waterland.