Panc Daalder

Slagwerk / Drum

Korte biografie:

Panc Daalder (1962 Oosterend, Texel) studeerde in 1989 af aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam als docerend en uitvoerend musicus aan de afdeling Improviserend Musicus. Sindsdien is hij werkzaam als docent en uitvoerder. 

Als docent werkte hij 14 jaar bij muziekschool Dijk en Waard in Heerhugowaard en deed hij projecten voor de muziekscholen Amsterdam Noord, Amsterdam West en Purmerend. 

Panc was muzikaal leider bij bewegingstheater Bewth en de laatste twee jaar bij lokatietheatergroep Dogtroep. 

Als musicus speelde hij in ensembles in een breed muzikaal spectrum; behalve jazz (Bennie Bailey, Leah Kline ea) speelde hij ook in theaterproducties, klezmerbandjes, fado-orkesten, klassieke ensembles (o.a. Ebonyband en New Century Saxophonequartet), vrije impro-groepen, funk en rockbandjes en veel meer. In die hoedanigheid heeft hij op ongeveer 30 cds meegespeeld. 

Behalve als muzikant is Panc ook actief als componist. Zo maakte hij samen met Feico de Leeuw de muziek voor Rakelings de golven (Sail Amsterdam) en schreef hij bijv. voor de Dogtroepvoorstelling in Dordrecht een stuk voor een mannenkoor.

Wat de leerlingen zeggen

Panc is een hele enthousiaste drumleraar en weet steeds weer tips te geven om mijn techniek te verbeteren. Hij heeft me ook melodisch slagwerk geleerd, door hem ben ik dat ook interessant gaan vinden. Ook organiseert hij leuke muziekprojecten. Panc is een echte muzikale inspirator!
Carli
11 jaar les bij Panc
andere referentie....
leerling
Plaats