Martine Belder

Celloles in Purmerend en blokfluitles 

Korte biografie:

Martine Belder studeerde cello en blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij respectievelijk Anner Bijlsma en Berber Sierksma. Na haar eindexamen volgde ze nog enkele jaren lessen (cello) bij Tibor de Machula.

Als lid van ESTA (European String Teachers Association) nam ze deel aan workshops strijkersmethodiek in Nederland, Engeland en Oostenrijk bij o.a. Jet van Baaren, Geza en Csaba Szilvay, Sheila Nelson, Irene Roll, Phyllis Young en Christopher Bunting.

Als uitvoerend musicus maakte Martine deel uit van ensemble “Sine Nomine”, een bont gezelschap instrumentalisten en zangers dat eind jaren 70 en begin jaren 80 van de vorige eeuw concerten gaf in Noord Holland met een repertoire van originele composities en arrangementen van Renaissance  tot 20e eeuw. In ad hoc ensembles speelde ze koorbegeleidingen (o.a. werken van Monteverdi en Cantates en Passionen van Bach). Met het “Zaans Blazersensemble” voerde ze stukken uit voor strijkers en blazers van o.a. Brahms, Moessorgsky en Schonberg. Al vanaf haar studietijd speelt Martine met heel veel plezier kamermuziek met medestudenten en later met collega-muziekschooldocenten in allerlei combinaties: strijkkwartet en -trio, pianotrio en blokfluitkwartet.

Tussen 1977 en 2015 was zij als docent cello, blokfluit en samenspel verbonden aan verschillende muziekscholen in Noord Holland (Waterland, Heemskerk, Heiloo en Beverwijk). Vanaf 2014 geeft zij les bij de Nieuwe Muziekschool Uitgeest en bij docentencollectief Muziekles-Waterland.

E-mail: martinebelder@gmail.com

Telefoon: 06 411 26 489

Martine Belder

Martine gaat binnenkort met pensioen en neemt geen nieuwe celloleerlingen meer aan.

De blokfluitlessen geeft Martine dit schooljaar nog zelf.

Martine wordt met de cellolessen opgevolgd door:
Eilidh Martin
06 50591296
eilidhmartin@hotmail.com
en
Jelte van Andel
06 14804219
info@jeltevanandel.nl