Muziek spelen als hersengymnastiek

Muziek spelen als hersengymnastiek

Muziek maken en een muziekinstrument leren te bespelen is naast een heerlijke tijdsbesteding ook nog eens heel gezond voor je hersenen: hersengymnastiek.
Het filmpje uit 2013 waarin de inspirerende Professor Dr. Erik Scherder vertelt over de voordelen (op drie gebieden voor je hersenen) van muziekspelen is wellicht leuk om (nog eens) te bekijken. “Een muziekinstrument bespelen is een enorme verrijking” aldus Prof. Dr. Erik Scherder. En natuurlijk zijn wij (de docenten van muziekles Waterland) het daar mee eens. Bijkomend voordeel naast dat het heerlijk/fijn/gezellig/bijzonder etc. is om muziek te maken is dat het ook goed is voor de hersenen!

Een muziekinstrument bespelen is voor je hersenen een fantastische gymnastiek. Scherder legt uit dat er drie gebieden van de hersenen worden geactiveerd met muziek maken: de ‘motorische actie’ van het bespelen, de ‘visuele kant’ (de muzieknoten lezen) en ‘de auditieve kant’: het luisteren naar de muziek.
In het filmpje wordt dus uitgelegd waarom muziek maken verrijkend is en hoe muziek een positieve prikkel is voor de ontwikkeling van het brein en op veel manieren positieve effecten geeft (cognitief en sociaal). 

Twijfel je over muziekles volgen? Wellicht geeft dit filmpje op een andere manier inzicht en een nieuwe reden om je op te geven voor een proefles. Een proefles volgen is altijd mogelijk, neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak. 

Klik hier voor een overzicht van alle nieuws en agenda artikelen

Klik hier voor een overzicht van alle nieuws en agenda artikelen van Muziekles Waterland.